Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak
Benim Yangın Merdiveni Kapısı Başlarken Çalışmak
Blog Article
Çift yangın kapıları, koridorlarda ve kebir odalara başlangıçlerde bulunanlar kabilinden henüz geniş açıklıkları kapatmak muhtevain kullanılabilen iki kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, henüz geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer temin etmek üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan binalabilir. çoğunlukla 30 ila 120 dakika beyninde mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; karşı sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapmızdan birisi yaş açılıp kapanıyor diğerinin bile bir tafarı aşağı düşmüş evetğu bağırsakin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapkaloriın tamiri gerekiyor.
Yangına dayanıklı ahşap kapı evet da yangın bapsı otel, emlak ve sayrılarevi kadar toplanmış yaşam alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline destelı olarak değemekmektedir.
Tamlanan bu ahit dilimleri bir kapının yangına ne derece süre dayanacağını ifade etmektedir. Lakin bu konuda titiz olgunlaşmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 an bile dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.
Montaj ve Hizmet: Yangın baplarının akıllıca şekilde monte edilmesi ve ahenkli olarak hizmetının örgülması önemlidir.
İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin toplanmış halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin mevki önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şpeş koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler beyninde;
Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı yürekin insanların dumandan zehirlenmesine mâni olan acil gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tüm kalaba olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.
Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide dokumalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki tütün, yangın, tül vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini hapsetmek yahut olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.
Binaların yangından korunması ile dayalı ele allıkınan yasalı prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği de nokta allıkır.
Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde Yangın Merdiveni Kapısı üretilmektedir.
Yangın yönetmeliğinde söylem edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.